Háromszor adják el a szüzességet Thaiföldön

-sv-

Thaiföld, ahol az álmok valóra válnak – de nem csak a turisták, hanem a burmai nők számára is. Az egyre növekvő és változó igények kiszolgálására, a striciknek jól jönnek a burmai menekültek, akiknek álmai thaiföldi bordélyokban valósulnak meg. Itt annyi pénzt tudnak megkeresni, amiből vígan megélnek, sőt, otthon maradt családjukat is segíteni tudják. Ezért a megvalósuló álomért sokuknak nem nagy ár, hogy prostituáltként kell dolgozniuk. Ha szűzen érkeznek az országba, még hamarabb juthatnak sok pénzhez.

 Tömegével utaznak hát Thaiföldre, Maesot városába, ahol már a stricik is burmaiak. „Régen nagyon nehéz volt burmai lányt szerezni, pedig a vendégek kérték. A madámoknak és a striciknek azonban sikerült megoldani ezt a problémát. Most már méret és alak alapján rendelhetünk a burmai „brókerektől”. Burmában annyira nincs munka, hogy még a szolid lányok is hajlamosak ezt az életformát választani.” - mesélte egy 40 éves nő, aki 22 év prostitúció után ma már maga is madámként dolgozik.

 Dől a pénz

 Korábban a thaiföldiek jól felszerelt és félig-meddig legális bordélyházakat üzemeltettek, de az egyre nagyobb számban beáramló vállalkozó szellemű burmaiak saját házaikban nyitották meg üzleteiket, és lassan az egész biznisz az övék lett. A házak előterében zöldséges vagy éppen szabóság működik, a lányok pedig a hátsó szobákban dolgoznak. „Amikor rendelés érkezik egy hotelből, motorbiciklivel odavisszük a lányt. Néhányan a családjukkal élnek, őket felhívjuk, és a férj viszi el a feleségét a munkára.” – mondta Arnold, a burmai strici, aki évekkel ezelőtt helyezte át székhelyét Burmából Thaiföldre.

BurmeseWhores-MaesotBrothel.jpg

Burmai prostituált a thaiföldi Maesot hotelben. Fotó: Hla Oo

 „Ha hívást kapok, a férjem visz el a szállodába. Néha a kisfiunkat is visszük, hisz nincs kire hagynunk és még csak másfél éves. Amíg én a szobában dolgozom a férjem az utcán vár és megeteti a kicsit. Én csak a testemet árulom, imádom a férjem és a gyerekem. Sokan bántanak a munkám miatt, de nem engedhetem meg magamnak, hogy törődjek ezzel. El kell látnom a családom.” – magyarázta Nyo, aki teljesen elégedett életével. „A férjem kőműves volt és 100 baht-ot (kb 650 forint) keresett naponta, már ha szerencsés volt és talált munkát. Most ő van otthon a kicsivel. Egy hívásért 500 baht-ot kapok és általában egy órát sem tart a szex. 1500-at kapok, ha egész éjszakára maradok. Már a szüleimnek is tudtam venni egy kis földet.”

 A világnak azon a felén pedig a legtöbben álmodni sem mernek ilyesmiről, örülnek, ha a napi betevő falatra valót előteremtik, Thaiföldön viszont az ételért fizetniük sem kell a prostituáltaknak. Aki erről tudomást szerez Burmában, indul is a jó élet felé.  „Az én üzletem nem elegáns, munkások járnak hozzánk és csak 200 baht-ot kérünk egy menetért.  Havonta egyszer fizetek a lányoknak, levonom belőle a költségeket, ami kb. 1000 baht. Viszont ingyen kapnak rizst és napi 20 baht-ot curryre.” - mesélte az egyik madám, akinél számos diplomás burmai dolgozik; tanárok, mérnökök. A végzettség azonban itt senkit sem érdekel, az ágyban mindenki egyforma.

mesai.jpgBurmai lányok várják a kuncsaftokat. Fotó: S.Loan

 A rendőrök is szeretik a lányokat

 Maesotban 20 nyilvános ház van, és mindegyiknek fizetnie kell a helyi rendőrségnek 8-10 ezer baht-ot, havonta. „Ennek fejében hagynak minket nyugodtan dolgozni. De a Bangkokból idejövő hatóságokat ők sem tudják befolyásolni.  Azok tavaly letartóztatták a férjemet bordélyház üzemeltetéséért, 2 év 7 hónapot kapott.”- mesélte a madám, aki szerint mindenki szerencsés, aki ebben a városban dolgozhat. Máshol ugyanis a helyi hatóságok ingyen szexért hunynak csak szemet az illegális bordélyházak felett. Ezeken a településeken a lányok sosem mondhatnak nemet egy ingyenes együttlétre az egyenruhásokkal.

 Az ártatlanság ára

 A Thaiföldre érkező burmai lányok – az ismerősök és a stricik segítségével – hamar rájöttek, hogy tudnak pillanatok alatt nagyobb összeget keresni. Ha ártatlanul érkeznek az országba, áruk sokkal magasabb, de csak háromszor(!). A lányok szüzességét háromszor adják el, az első alkalom 15 ezerbe kerül, a második 8-ba, a harmadik pedig 3 ezerbe. Utána ugyanannyit kapnak, mint egy átlagos prostituált. Ezek számukra hatalmas összegek, még akkor is, ha ebből „adózniuk” kell. „Burmában ötödikig jártam iskolába. Öten vagyunk testvérek, édesapámnak agyvérzése volt, nem tud járni. Anyám gyorsételt árult a kikötőben, napi 1500 kyat-ot keresett (kb 340 forint), de a napi rizsadagunk is ennyibe került. Úgyhogy anyámmal együtt idejöttünk Thaiföldre. Krumplit hámoztunk, segítettünk kőműveseknek, mindent elvállaltunk, amit lehetett, de a thai rendőrök mindig zaklattak minket. Végül találtunk egy stricit, aki odavalósi, ahonnan én jöttem. Anyám arra kért, adjam el magam a család boldogulásáért én pedig beleegyeztem. Szűz voltam, 15 ezer baht-ot kínáltak értem, ennek felét a strici kapta. De az öreg férfi, aki megvett engem, megsajnált, és adott 3000 borravalót. Az egészet odaadtam anyámnak és hazaküldtem Burmába. Azóta is küldök nekik pénzt, úgyhogy a testvéreim már tudnak iskolába járni.”

 A Daily Mail információi szerint 20-30 ezer burmai nő dolgozik prostituáltként Thaiföldön, többségük 18 évnél fiatalabb.